Thursday, June 4, 2009

Geeniused idast

Kuigi idanaabrid on alatasa täiesti uskumatuid ideid välja käinud, suudavad nad ikka ja jälle üllatada. Näiteks vahendab tänane EPL online portaali Newsru.com: "Teine maailmasõda puhkes seetõttu, et Poola keeldus järele andmast Hitleri nõudmistele, mille järgi oleks tulnud fašistidele loovutada osa oma territooriumist, mis oli vallutatud," tsiteerib portaal Venemaa kaitseministeeriumi allikaid. "Ida-Euroopa riigid, mis seejärel ära vallutati, olid ise süüdi, et jäid tee peale ette."
Vene sõjaajaloolase polkovnik Sergei Kovaljovi sõnul olid Saksamaa nõudmised tookord "väga mõõdukad": nõuti "kõigest" Danzigi (Gdansk) vabalinna üleandmist ja luba ehitada raudteid läbi Poola, et tõhustada transpordiühendust Saksamaa valduses olnud Ida-Preisimaaga.
Suurepärane! Paljud ajaloolased on juba ammu arvanud, et Hitler oli Stalini sepipoiss ja aatekaaslane, kuni omavahelise sõjani. Nüüd asutakse juba kaitseministeeriumi tasemel Hitlerit kaitsma. Tore-tore.
Ajaloo ümberkirjutamine käib Venemaal täie hooga ja võin mürki võtta, et uued "pöördelised avastused" minevikust tuuakse peagi meie ette. Äkki peaksime oma ajalooraamatud ära põletama ja laskma sõpradel piiri taga uued kirjutada? Sellised, mis tõtt räägivad.

No comments:

Post a Comment