Saturday, October 26, 2013

Värsked tuuled

Valimised on selleks korraks ajalugu. Rahvas on rääkinud ja võib öelda, et laevale anti Emmastes vallarahva poolt uus kurss.
Puhtalt numbreid vaadates kaotasid võimulolijad 2009. aasta valimistega võrreldes 141 häält, samas kui opositsioonis olnud valimisliit (VL) kogus 21 häält rohkem. Seekord siis vastavalt 197 ja 337 poolthäält.
See tähendab, et volikogus on VL Emmaste Eduks (endine Ausus ja Usaldus) kolm kohta, VL Ühtne Emmaste (endine Emmaste koostöö) aga viis. Lisaks IRL esindaja.
Ma ei salga, et ennustasin kolme suurema nimekirja tasavägisemat heitlust ja lõpptulemust valimistel. See tähendanuks, et kellelgi ei ole selget enamust ja igal juhul on vaja koalitsioon luua. Nüüd saab teoreetiliselt seda vältida.
Samas oli sarnaselt meile ka Ühtne Emmaste selgelt oma programmi kirja pannud, et võimalusel luuakse koalitsioonivalitsus. Usun, et see oleks Emmastele kasulik. Väikeses vallas ei ole mingil juhul arukas energiat omavahelisele kemplemisele kulutada. Tegemisi jagub piisavalt.
Ja kes uuris eri nimekirjade programme, veendus, et sihid on meil suuresti samad. Viis lõpp-punkti jõudmiseks võib erineda, ent konstruktiivse arutelu käigus on kindlasti ühiste lahendusteni võimalik jõuda.
Kui nimekirjade tasandil on asi selge, siis oluline muutus toimus ka inimeste tasandil. Volikogus puhuvad värsked tuuled. Eelmisest volikogu koosseisust valiti tagasi kolm inimest. Üheksast. Ehk uued- ja valdavalt noored!- inimesed asuvad järgmisel neljal aastal Emmaste asja ajama.
Tänan siinkohal teid, lugupeetud Emmaste elanikud, et usaldasite mind valimistel. Tean, et nüüd on mul vaja seda usaldust tõestada. Tänan ka kõiki ühes nimekirjas kandideerinuid, kes aitasid programmi koostada ja kindlasti on edaspidigi toeks.

Isiklikult loodan, et järgmise perioodi jooksul õnnestub vaenukirved maha matta. Uued inimesed ning sellega kaasnevad värsked mõtted annavad igal juhul lootust, et laev leiab soodsad tuuled ja võime purjed heisata. Edasi, Emmaste!

2 comments:

  1. Edu! V6itle oma kodukoha ja inimeste heaolu eest! =)

    ReplyDelete
  2. Tänan,
    vähemat ei olegi mul plaanis! :)

    ReplyDelete