Thursday, June 4, 2009

Copy-paste vanast blogist

reede, 8. Mai 2009

Eesti Energia otsustas 15. maist 15. augustini seisata Balti elektrijaama ja saata sundpuhkusele ligi 200 töötajat. Nii säästvat energiafirma 10 miljonit krooni. Jaama sulgemine seiskab ka põlevkivi kaevandamise Aidu karjääris, kirjutab Õhtuleht.

Tallinna lauluväljaku juures korraldatud piketil nõudis umbes 300 energeetikut ja kaevurit Eesti Energia juhilt Sandor Liivelt tööd ja palka. Lõpuks vilistasid meeleavaldajad ülemuse lihtsalt välja. Ja õigesti tegid kah. Mees, kes ise teenis eelmisel aastal üle 2 miljoni krooni(!), räägib et maailma majandus on madalseisus ja kõigil tuleb kokku hoida. Aga kui mõne aja eest pakuti, et tema palka võiks kärpida, siis leidus miljon põhjust, miks seda tegema ei peaks.

neljapäev, 26. Märts 2009

Postimees kirjutab: "Säästurežiimil Tallinna linnavalitsus otsustas eile eraldada 200 000 krooni maksumaksja raha kõmuliste blogipidajate Inno ja Irja Tähismaa osaühingule Suss ja Hiireke. Selle raha eest tuleb neil kirjutada raamat Keskerakonda kiusava kaitsepolitsei alatust käitumisest."

Suurepärane! Võsa-Petsile viskame ka sulli filmi jaoks ja Kalev Spordile maksame, et Edgar saaks 40le inimesele Tallinna edukast elust pajatada. Järgmine nädal toon oma raamatu käsikirja ka teile. 6-kohalise summa eest võin kirjutada näiteks, et Ansip ja Putin on vennad ja plaanivad kogu universumi endile allutada...

neljapäev, 20. November 2008

"Kardan, et praegu pole meil tõsisele konfliktile midagi vastu seada," rääkis Vene riigiduuma riigiõiguskomisjoni aseesimees Iljuhhin sõjaväereformivastasel pressikonverentsil Moskvas.

"Aga tuumarelva me kohalikes konfliktides tarvitama ei hakka. Kujundlikult väljendudes: kui meile oleks 2008. aasta augustis Gruusia sõja ajal kallale tunginud Eesti, oleksid nad Moskvani välja jõudnud." Iljuhhin teatas, et ta ei usu ettepanekutesse, mille on esitanud president Dmitri Medvedev ja kaitseministeerium armee reformimiseks. Tema sõnul annab reform tõsise hoobi Venemaa relvajõududele. "Viimase 20 aasta jooksul on valitsus rohkem lobisenud reformist, kui midagi tegelikult teinud," lausus Iljuhhin, kelle hinnangul on 80% tehnikast ja sõjalaevastikust moraalselt vananenud ning sõjaväelaste sotsiaalsed tagatised puudulikud.

reede, 9. Mai 2008


Üleeile astus ametisse uus Venemaa Föderatsiooni President- D. Medvedev.

Kroonimisel ütles uus riigipea: "Viimase kaheksa aastaga on loodud võimas vundament pikaajaliseks arenguks, vaba ja stabiilse arengu kümnenditeks. Seda unikaalset võimalust peame me maksimaalselt kasutama, et Venemaast saaks üks maailma paremaid riike..." Sulatõsi. Annaks jumal Dmitrile vaid jõudu eesmärkideni jõudmiseks. "Ma teen kõik selleks, et kodanike turvalisus ei oleks garanteeritud ainult seadusega, vaid et kodanike turvalisus oleks riigi poolt reaalselt tagatud." Julged sõnad. Ja ma olen kindel, et kui Dima nii lubab, siis ta nii ka teeb. Suurepärane, et Venemaa "valis" niivõrd tubli, tööka ja iseseisvalt mõtleva mehe liidrikohale. Usun, et oma liberaalsete vaadetega soojendab ta üles suhted läänega, s.h Eestiga. See tähendab, et tulevikus võime olla sõbralikud naaberriigid.

Jõudu ja jaksu sulle, armas Dima.

pühapäev, 13. Aprill 2008

Kui mõistus häid mõtteid ei suuda genereerida, siis hakataksegi lolluseid tegema. Näiteks uus metsaseadus kuulub sinna valdkonda. Suuremad muudatused, mida seadusesse tahetakse sisse viia:

VÕETAKSE VÄLJA NÕUE, ET EESTI PINDALAST PEAB 20% METS OLEMA- võimaldab igal ajal metsa müüa ja teha otsuseid vastavalt poliitilisele vajadusele, mitte sellele, kuidas metsade jaoks hea on.
RIIGI METSA VÕIB EDASPIDI PIKAKS AJAKS RENDILE ANDA
63 METSKONNAST JÄÄB ALLES 17- ühe metskonna suuruseks on ca 60 x 80 km, korralikult metsa eest hoolitsemiseks on metskondade territooriumid liiga suured.
560 METSAMEHEST JÄÄB ALLES 250- 5-10 inimest peavad suutma igapäevaselt valvata, et ei toimuks röövraiet, puhastada sihte, kontrollida metsa mahavõtmist jne. Füüsiliselt ei ole see võimalik.
METSA MÜÜGI VÕI RENDI OTSUSTAB 9 INIMEST RMK NÕUKOGUST- hetkel nõukogus olevatest inimestest teab metsa teemast 2 inimest, ülejäänud, ka nõukogu esimees, ei oma mitte mingit metsaalast haridust või töökogemust.
KAOTATAKSE KAITSEMETSADE KATEGOORIAD- alternatiive välja ei pakuta. Luitemetsad, puhkemetsad.. neid enam pole ja raiu kust tahad.
MINISTRI OTSUSEGA VÕIB IGAS VANUSES PUID MAHA VÕTTA- hetkel on seaduses puude vanused kirjas, edaspidi võib ministri määrusega teostada lageraiet ka aladel, kus metsa arengu jaoks see vajalik ei ole.

laupäev, 26. Jaanuar 2008

Tundub, et valitsuses põhirolli etendavad oravad kombivad rahva taluvuspiire. Avalöögi tegi alati maialt naeratav kultuuriminister, kes leidis, et kõige õigem oleks, kui kõik kultuuriüritused oleksid 18%-liselt maksustatud. Olgu tegemist siis joome-end-silmini-täis taoliste festivalidega või regilaulu simmaniga, mis ei taotle kasumeid, vaid on korraldatud puhtast entusiasmist. Üsna pea toodi avalikkuse ette uus töölepingu seadus. Et proua sotsiaalminister üksi hätta ei jääks surve all (eks nähti seda ette), tuli mängu ka endine RUJA managerist justiitsminister. Vaid tööandjad/ettevõtete juhid (kes tegelikult peaksidki olema peamised, kui mitte ainsad Reformierakonna valijad) ei ole midagi negatiivset selle eelnõu kohta öelnud. Tore tegelikult, et oravate arvates on eestlased nii ausad ja usaldusväärsed, et töölepinguid võib ka suuliselt sõlmida ning tööd teha teades, et boss "ausõna" lubas kuu lõpus maksta. Või mis?

Kui sellega ei uurita mitte taluvusläve, siis tähendab see, et oravad on kas liiga "ära tõusnud" või lihtsalt on mõistus tööle minnes koju ununenud... Kuid ei saa öelda, et tööd ei tehta ning tavaliste inimeste peale ei mõelda. Näiteks tuldi välja ideega jätta riigilipp Pika Hermanni torni ööpäev läbi lehvima. No loomulikult, miks peab keegi iga päev asjatult tööd rabama- lipu vardasse tõmbama ning siis jälle alla võtma?

esmaspäev, 3. Detsember 2007

Venemaal on lõppenud demokraatlikud Duuma valimised ja oh seda üllatust, võitis Ühtne Venemaa. Hommikuse seisuga, kui loetud oli 98% häältest:

Ühtne Venemaa 64,1 protsenti häältest, Venemaa Kommunistlik Partei 11,6 protsenti, Liberaaldemokraatlik Partei 8,2 protsenti ja Õiglasel Venemaal 7,8 protsenti häältest. Seega on rõõm tõdeda, et meie kallis idanaaber saab jätkata oma senist sõbralikku, avatud ning demokraatlikku joont. Putin hoolib! (vaata või kõrvalolevat pilti)

Minu südamlikud õnnitlused!



esmaspäev, 26. Märts 2007

Ajee, valimised on läbi! Läks enam-vähem nii, nagu ma ennustasin, ainult Reformierakond ja Keskerakond said 2 järgneva arvel rohkem kohti, kui mina arvasin.

Vaene Rahvaliit... Villu oli reklaamis nii vahva, aga need paganama jõgevamaalased ei oska teda hinnata- isegi Võsa-Pets sai rohkem hääli. Halloo!!! Nüüd võeti Villul parteis pagunid ka maha. Õnneks on rahvaliidus toredaid inimesi veelgi- Ester “tasuta joped” Tuiksoo näiteks, kes hetkel erakonda juhib. Kindlasti hakkab kõik nüüd ülesmäge minema. Võrdsete võimaluste Eesti ikkagi!
Mõni kohe ei oska kaotada. Saan aru, et Sakala lammutamise algus 5.märtsil võis olla pime juhus- seda plaaniti seltsimees Rebase juhtimisel pikalt. Ja ka Leedo kava praamipileti hindu tõsta, et järjekordi lühendada(!) võis puhtjuhuslikult valimisjärgsele ajale sattuda. On väheusutav, et majandusministri vahetumine (ja tema partei opositsiooni jäämine) siin mingit rolli mängis. Slavik on siiani nii tublilt inimesi saartele ja tagasi sõidutanud. Võiks lausa öelda, et ta teeb seda puhtalt ligimesearmastusest, kasu ta sealt vaevalt saab. Ja või ta tahabki. Tema on tegude mees. Näiteks tahab ta ju ka pealinlaste elujärge parandada. Selleks ehitab ta Vabaduse väljakule hiiglasliku parkla, kus võib-olla parkimise eest tasu ei võetagi. Sadamates saab küll tasuta auto hoiule jätta, kui ei soovi sellega üle sõita.
Aga ega see maailm nii roosiline ka ei ole. Näiteks miks oli vaja Kadri Bussov MTV-st lahti lasta?? Ja seda veel emakeelepäeval. Mina usun, et selle taga on meie armas haridusminister Mailis. No tema kohe ei oska kaotada. Oli tal üldse tarvis valimistel kandideerida? See oli ju ette teada, et tal eriti hästi ei lähe. Lätis oleks ehk rohkem hääli saanud... Kui tulevane pedagoog, ütlen küll suure südamerahuga, et mul on väga hea meel Mailise mitte jätkamise üle. Las kasvatab oma lapsi. Seda peaks ta küll suure südamerahuga teha saama, kuna oma reformidega on ta- võiks lausa öelda ainuisikuliselt- Eesti haridussüsteemi ideaalilähedaseks muutnud....

No comments:

Post a Comment