Friday, October 23, 2009

Valimiste järelkajad 3

Reede, 23. oktoober:
Otsus tehtud.

Täna istusime oma nimekirjaga maha, et lõplik otsus formuleerida. Üksmeelele ei jõudnud. Häältega 2:1 valisime valimisliidu Tasakaal nägemuse/koalitsioonipakkumise. Aga kuna vastu oli kandidaat nr 113 (see, kes enim hääli meist kolmest sai ehk siis mandaadi volikogusse) ja ta ei nõustunud otsusega, siis läks asi piirkonna juhatusse.

Pühalepa osakond otsustas samuti häältega 2:1 Tasakaalu kasuks. Ent nr 113 ei leppinud ka selle otsusega. Demokraatia missugune! Mõne mehe jaoks ei loe aus mäng vist midagi...

Igal juhul ütles nr 113, et on valimisliidu Koduvald poolt (kust ta muide IRLi tuligi). Ei teagi, mis temaga nüüd teha.... Raske on inimestega koostööd teha, kui põhimõtetest ja reeglitest kinni ei peeta. Mulle tundub, et ehk on paremgi, et selgus, missugune on tema tõeline maailmavaade.

Aga ikkagi jääb mulle mõru maik suhu. Kuigi Koduvald sai 5 mandaati, sai ta need tänu ülipikale nimekirjale (28 inimest, võrdluseks: Tasakaal 12 ja IRL 3). Viimased 10 said vaid 3-4-5 häält ehk siis oma pere ja ise. Ja tõenäoliselt jätkab Koduvald vanaviisi ehk siis eirab täielikult opositsiooni ja vastuolud jäävad. Kurat, meie vallas elab 1600 inimest ja ei suudeta koostööd teha!?

No comments:

Post a Comment