Wednesday, March 24, 2010

Hiiumaa rahvaliitlased Tarmo Mändi hukka ei mõista (Hiiu Lehe lugu)

Kui Riigikogu liikmest endise rahvaliitlase Tarmo Männi ühinemine Reformierakonnaga on Rahvaliidu juhatust tuld sülgama pannud, siis Hiiumaa piirkond teda hukka ei mõista.
Vastupidi. Rahvaliidu Hiiumaa piirkonna juht Helgi Mänd ütles, et see oli ainuõige samm. „Hiiumaa ainult võidab sellest käigust. Rahvaliit, tõsi, kaotab,“ ütles Mänd. Vaadates viimaseid valimistulemusi, on ilmselge, miks erakonna juhid hiidlase erakonnavahetusest kuuldes tagajalgele tõusid.
Aastal 2007 anti Rahvaliidule Hiiumaal 712 häält. Neist lõviosa, koguni 669 kogus Tarmo Mänd. Samas 2009. aasta Euroopa Parlamendi valimistel anti erakonnale Hiiumaal vaid 50 häält. Mänd siis ei kandideerinud.
Hiiumaa piirkonna juht Helgi Mänd rääkis: „Erakonna tugevus sõltub ülemise otsa tugevusest. Keha on Rahvaliidul tugev. Kui nüüd jätkuks vaid vaimu.“ Meedias on spekuleeritud, et Rahvaliidu ainus võimalus on kellegagi liituda, vastasel korral jookseb partei liikmetest ise tühjaks.
Hiiumaa piirkonna juht kinnitas, et praeguse seisuga toetatakse iseseisvana jätkamist. Kuigi sügisel kandideeris kohalike omavalitsuste valimistel vaid 3 rahvaliitlast, siis Hiiumaa piirkonda liikmete vähesuse tõttu tegevuse lõpetamine ei ähvarda. Piirkonna juhi sõnul on Hiiu maakonnas mitukümmend rahvaliitlast. „Nagu ikka, osad on aktiivsemad, teised passiivsemad,“ selgitas Mänd.
Kuigi Hiiumaa piirkond pole ühist seisukohta võtnud Tarmo Männi erakonna vahetuse osas ja arvamusi ses osas on kindlasti erinevaid, leitakse üldiselt, et otsus oli õige. „Tarmo üritas ka Rahvaliidus (Hiiumaa) põllumeeste eest seista ja laevaliikluse teemadel kaasa rääkida, ent Reformierakonnas on selleks paremad võimalused,“ rääkis piirkonna juht. „Eks aeg annab arutust, kui õige samm see oli,“ lisas ta lõpetuseks.

No comments:

Post a Comment